Empremtes

"Les nostres empremtes dactilars no s’esborren de les vides que toquem" vaig escoltar una vegada a una pel·lícula. Vaig pensar que allò era una gran sentència i per alguna estranya raó em va calar.

Sóc molt xerraire però sempre m’ha agradat més observar. Observar i esperar unes raons, uns per què, en definitiva, trobar les empremtes de la gent. De vegades em plantege massa interrogants i s’acumulen, un sobre l’altre, successivament. El món gira, i també ho fan les ments, de vegades amb un rumb, altres sense vés a saber on pensen parar. Per això m’agrada guaitar atentament i tractar de descobrir les empremtes que han tocat les vides que també jo vull tocar i és irònic, perquè ningú mira les meues, que en són moltes.

Les de lectures baix del llençol, d'infinits i punts d’inflexió. Les d’aquella gent que en algun moment innocent podríem etiquetar d’amigues i les que ara, sense innocència, ho són. Les que et canten en eixir d'escola i les que et repunten la vida o almenys l’embasten mentre guaites al quart o quint escaló. Les empremtes d’aquells que et tiren una mà amb els esquemes i les d’aquells que te’ls destrossen. Les de la gent que t’estima i la que t’odia. Les dels amors i les dels amants. Les de les fulles de l’arbre que mou el vent a Polo i les dels horaris a l’estació del Nord. Les de València, que és molt bonica però no té estrelles o les de Barxeta, que és xicoteta i tendeix a ofegar. Les de poemes i cançons. Les de la melangia, que fa mesos que m’acompanya.

No, no plou. I no té res a veure amb aquest post melancòlic. No fa molt em van ensenyar que de vegades cal estar tristos per a resoldre algunes coses. No està de més traure a passejar els fantasmes i jugar amb ells per escoltar què tenen a dir. Sols cal deixar-los parlar i no esborrar les seues empremtes.

Comentaris

  1. Al final te'n canses de fantasmes, ens agrada molt anar rebolcant-nos en les nostres misèries, però quan finalment trobes l'estabilitat, t'asseguro que els fantasmes no els trobes gens a faltar.

    ResponElimina
  2. Passa dels fantasmes i concentrat amb els vius coi

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada